Тіллерсон відвідає Лаврова у Москві 11-12 квітня

Середа, 5 квітня 2017, 17:57

Держсекретар США Рекс Тіллерсон відвідає 11-12 квітня Москву для переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Про це повідомили в МЗС РФ, передає російське агентство ТАСС.

"Це його перший приїзд в нашу країну на посаді керівника зовнішньополітичного відомства адміністрації Дональда Трампа", - йдеться у повідомленні.

В російському МЗС заявили, що планують обговорити ситуацію на Донбасі, але "з акцентом необхідності виконання Києвом своїх зобов'язань в рамках Мінських угод".

Нагадаємо, державний секретар США Рекс Тіллерсон нещодавно заявив, що Сполучені Штати залишать в силі санкції проти Росії, поки Москва не виконає умови Мінських угод, а також поки не поверне окупований Кримський півострів.

Крмі того, перед початком зустрічі глав МЗС країн НАТО в Брюсселі держсекретар США Рекс Тіллерсон заявляв про необхідність обговорити позиції НАТО в Східній Європі з огляду на російську агресію в Україні.

В МЗС РФ повідомили, що на зустрічі Тіллерсона та Лаврова "передбачається обговорення актуальних завдань в галузі міжнародної безпеки", серед яких боротьба з ІДІЛ, врегулювання сирійського, палестинсько-ізраїльського, єменського, лівійського, афганської та інших конфліктів та деескалація ситуації на Корейському півострові.

"Лавров на зустрічі з Тіллерсоном також підніме питання про необхідність усунення численних подразників двосторонньої сфери відносин, таких як арешти громадян Росії американськими спецслужбами в третіх країнах, порушення у США прав російських прийомних дітей, створення штучних складностей для виконання нашими дипломатами своїх службових обов'язків", - повідомляє агентство з посиланням на МЗС РФ.

Нагадаємо, два сенатори Конгресу США Марко Рубіо та Джин Шахін закликали держсекретаря США Рекса Тіллерсона під час візиту в Росію зустрітися з "демократично налаштованими" активістами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.