Сирія відновила вильоти з авіабази, яка потрапила під ракетний удар США

відео
Субота, 8 квітня 2017, 10:44

Сирійські військові літаки відновили вильоти з авіабази Шайрат, яка зазнала ракетного удару США в ніч на 7 квітня.

Про це повідомляє правозахисна група Сирійський центр моніторингу прав людини.

За даними організації, з бази вилетіли два бомбардувальники Су-22, які завдали ударів по території на сході провінції Хомс, підконтрольної терористам "Ісламської держави".

Повідомляється також, що режим Асада і його союзники намагалися швидко відремонтувати злітно-посадкову смугу, щоб літаки змогли злетіти, і це стало своєрідною "моральною відповіддю" на американський ракетний удар.

Агентство Associated Press також повідомляє, що всього через кілька годин ракетного удару, сирійські військові літаки злетіли з авіабази Шайрат й уразили цілі опозиції на півночі і півдні країни, в тому числі одну в районі міста Хан-Шейхун, де у вівторок сталася атака із застосуванням хімічної зброї.

За даними телеканалу ABC News, представник уряду США підтвердив, що сирійські літаки злетіли з авіабази, але не підтвердив нанесення ударів.

Чиновник зазначив, що ракетні авіаудари знищили до 20 сирійських літаків, але додав, що ракети не були націлені на всі літаки, що були на базі, і що злітно-посадкова смуга також не була мішенню обстрілу.

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти п'ятниці випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада цього тижня.

Низка європейських держав, зокрема, Британія, Франція та Німеччина підтримали дії США.

У свою чергу Росія назвала ракетну атаку "актом агресії" і заявила, що призупиняє дію укладеного Меморандуму з США про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.