Посол ЄС прокоментував пропозиції щодо нового формату асоціації

Четвер, 25 травня 2017, 11:52

Україні слід зосередитися на імплементації існуючої Угоди про асоціацію, а не просити про нову "посилену асоціацію".

Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"З моєї точки зору, наше спільне пріоритетне завдання для України і ЄС - це введення Угоди про асоціацію та поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі. Це інтерес України - не просити про нову угоду, а ввести в дію існуючу", - сказав Мінгареллі, відповідаючи на питання про можливу "посилену асоціацію" для України.

Дипломат також висловив сподівання на якнайшвидше завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС Сенатом Нідерландів, а також зазначив, що найважливіші пункти цієї угоди вже виконуються.

Посол також висловив думку, що українська держава має зосередитися на імплементації пунктів угоди про зону вільної торгівлі.

"Якщо Україна імплементує ЗВТ з ЄС, то вона ліквідує всі перешкоди для торгівлі та інвестицій між Україною та ЄС, що означає, що українська економіка стане частиною спільного європейського ринку. Це максимум, який ви можете отримати на сьогоднішній день", - зазначив Мінгареллі.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна, а також Молдова та Грузія заслуговують на новий формат переговорів, так звану посилену асоціацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.