Росія вдарила крилатими ракетами по Сирії з крейсера та підводного човна

Середа, 31 травня 2017, 09:41

Російський фрегат "Адмірал Ессен" і підводний човен "Краснодар", що знаходяться в Середземному морі, здійснили пуски чотирьох крилатих ракет "Калібр" по позиціях бойовиків "Ісламського держави" поблизу Пальміри.

Про це повідомляє Meduza з посиланням на інформацію Міноборони РФ.

Підводний човен "Краснодар", який прибув в Середземне море на початку травня, здійснив пуски ракет з підводного положення.

"Цілями стали укриття в районі на схід від Пальміри, де перебувала важка техніка і скупчення живої сили бойовиків, перекинутих терористами з Ракки. Всі цілі уражені", - заявили в Міноборони РФ.

Також повідомляється, що Міноборони США, Туреччини та Ізраїлю були своєчасно поінформовані про пуски крилатих ракет.

Росія раніше як мінімум один раз - в грудні 2015 року - запускала крилаті ракети "Калібр" по цілях на території Сирії. Тоді ракети були запущені з підводного човна "Ростов-на-Дону", того ж проекту 636.3, що і "Краснодар".

Підводні човни проекту 636.3 відносяться до третього покоління. Вони вважаються одними з найбільш малошумних в світі.

Швидкість підводного ходу складає 20 вузлів, гранична глибина занурення - 300 метрів, автономність плавання - 45 діб, екіпаж - 52 людини.

Особливістю проекту 636.3 є їх оснащення комплексом ударного ракетного озброєння "Калібр-ПЛ", а також оновленим радіоелектронним обладнанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.