ЄК у вівторок розпочне процедуру проти трьох країн ЄС через біженців - ЗМІ

Понеділок, 12 червня 2017, 15:03

Європейська комісія у вівторок, 13 червня, розпочне юридичний процес проти Польщі, Угорщини та Чехії за відмову від участі у програмі розселення біженців.

Про це стало відомо агентству Reuters від трьох анонімних джерел у дипломатичних колах, пише Gazeta Wyborcza.

Згідно з інформацією джерел, у вівторок на щотижневому засіданні Європейська комісія ухвалить рішення щодо подальших кроків проти Польщі, Чехії та Угорщини. Ці країни, не зважаючи на дані раніше зобов’язання, відмовились приймати біженців, що прибувають до Греції та Італії.

Як відзначає Reuters, "ініційовані юридичні процедури вказують на гостру ескалацію політичної суперечки між країнами ЄС та комісією".

За інформацією TVP, найвірогідніше Єврокомісія запропонує розпочати процедуру притягнення до відповідальності проти Польщі та двох інших країн. Це означає, що для країн буде встановлено дедлайн, до завершення якого вони повинні будуть прийняти мігрантів. Якщо цього не трапиться, Єврокомісія звернеться до Суду Європейського союзу зі штаб-квартирою у Люксембурзі.

Нагадаємо, Єврокомісія раніше заявила, що у червні вирішить, чи вживати заходи проти країн, які не виконують план з розселення біженців.

Квоти на прийом біженців, які нелегально прибули з Близького Сходу і Північної Африки, для всіх 28 країн Євросоюзу запропонували ввести 2015 року у розпал кризи мігрантів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: