Додон погрожує заблокувати закон проти російської пропаганди на ТБ

Вівторок, 13 червня 2017, 16:17

Президент Молдови Ігор Додон категорично проти законопроекту, який покликаний виключити з ефіру молдовського телебачення пропагандистські інформаційні програми Росії.

Про це Додон заявив журналістам на пресс-конференції у вівторок, 13 червня, повідомляє Newsmaker.

Президент Молдови пообіцяв, що буде перешкоджати схваленню законопроекту всіма можливими методами. Додон запевнив, що не підпише відповідний проект ні після "першої спроби, ні після другої".

"Абсолютно ясно, чого домагається Демпартія. Висуваючи подібні ініціативи, вони хочуть сподобатися декому з Заходу", - заявив Додон. Він вважає, що ініціатива демократів заборонити  російську пропаганду – "це чергова спроба продемонструвати свою проєвропейськість і антиросійськість".

Доон переконаний, що демократии виступили з відповідною ініціативою за вказівкою Заходу.

"Чому вони допускають іншу пропаганду - пронатівську, проамериканську, юніоністську? Не пройде!" - додав Додон.

Нагадаємо, згідно із запропонованим Демократичною партією законопроектом, телеканалам Молдови дозволять показувати інформаційно-аналітичні програми, випуски новин і програми на військову тематику тільки про країни Євросоюзу, США, Канади, та інших держав Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Обмеження торкнуться тільки новин та інформаційно-аналітичних програм. За порушення закон передбачає санкції, в тому числі фінансові, аж до відкликання ліцензії на мовлення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.