Туреччина ув'язнила суддю ООН, чим порушила дипломатичний імунітет

Четвер, 15 червня 2017, 14:57

В Організації Об'єднаних Націй заявили, що рішення Туреччини про ув'язнення одного із суддів ООН є порушенням дипломатичного імунітету.

Про це повідомляє BBC.

Суддю Айдін Сефа Акай, від Міжнародного механізму ООН для кримінальних трибуналів, визнали винним у "членстві у терористичній групі".

Відповідоне рішення виніс 16-й Вищий кримінальний суд Анкари 14 червня 2017 року.

Судді загрожує понад сім років в'язниці, якщо апеляція буде відхилена.

Зокрема, Акая звинувачують у членстві в русі проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Туреччина звинувачує в організації спроби державного перевороту.

Президент Міжнародного механізму для кримінальних трибуналів, структури ООН, заснованої Радбезом ООН, заявив, що дії Туреччини є подальшим порушенням захищеного статусу судді Акая відповідно до міжнародно-правової бази.

Він закликав турецький уряд поважати статус Акая та врегулювати ситуацію відповідно до міжнародного права.

Нагадаємо, напередодні турецький суд засудив депутата головної опозиційної партії Туреччини Еніса Бербероглу до 25 років позбавлення волі за його роль у витоку секретної інформації.

Сьогодні в Туреччині основна опозиційна Республіканська народна партія розпочала "марш правосуддя" з Анкари до Стамбула, протестуючи проти засудження на 25 років депутата партії Еніса Бербероглу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.