Через спробу теракту в Брюсселі поліція проводить обшуки у районі Моленбек

фото
Середа, 21 червня 2017, 11:43

Правоохоронці проводять обшуки у брюссельському районі Моленбек, у якому вірогідно проживав терорист, що скоїв спробу теракту у вівторок ввечері.

Про це повідомляє VTN.

Обшуки проходять у помешканні вірогідного виконавця злочину. За повідомленням ЗМІ, теракт намагався здійснити 37-чоловік. Цю інформацію правоохоронці поки офіційно не підтвердили.

Раніше міністр внутрішніх справ Бельгії повідомив, що правоохоронцям відома особа зловмисника, однак не у зв’язку з тероризмом.

Нагадаємо, інцидент із вибухом, який вважають терактом, на залізничному вокзалі у Брюсселі стався у вівторок ввечері. Чоловік, що ймовірно мав на собі "пояс смертника", здійснив невеликий вибух.

Ніхто не постраждав, але поліція зупинила рух залізничного транспорту та евакуювала прилеглі вулиці. Нападника ліквідували військові. 

У районі Моленбек проживають здебільшого вихідці з країн Північної Африки. Саме тут мешкали терористи Салах Абдеслам та Брахім Абдеслам, які організували паризькі теракти у листопаді 2015 року, що забрали життя 130 людей. Також у Моленбеку жили виконавці терактів у Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.