Меркель: сильна Європа - це добре для США

Середа, 21 червня 2017, 15:21

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що сильна європейська економіка - це добре для Сполучених Штатів, згадуючи післявоєнний план Маршалла, коли Вашингтон інвестував у Німеччину.

Про це повідомляє Reuters.

"Джордж К. Маршалл ... був переконаний, що хороша торгівля та сильна економіка в Європі є також корисні для американських компаній, і ми не повинні забувати про це", - сказала вона у своїй промові в аналітичному центрі Німецького фонду США імені Маршалла.

"Протекціонізм, ізоляціонізм перешкоджають інноваціям, і в довгостроковій перспективі є невигідними для всіх, особливо для тих, хто розраховує на ізоляціонізм, навіть якщо вони використовують для цього іншу термінологію", - додала Меркель.

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель менш ніж за три тижні до початку саміту "Великої двадцятки" у Гамбурзі закликала учасників групи утриматися від "одноосібних дій" на зустрічі.

Під час зустрічі у рамках підготовки до проведення саміту G20, Меркель вкотре розкритикувала рішення Сполучених Штатів Америки вийти з Паризької кліматичної угоди. Утім, канцлер виступила проти ізоляції президента США під час саміту в Гамбурзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.