У США встановили нові критерії для видачі віз громадянам шести країн

Четвер, 29 червня 2017, 12:53

Адміністрація президента США Дональда Трампа ввела нові критерії для видачі віз громадянам шести країн з переважно мусульманським населенням та всім біженцям, що вимагають "близьких" сімейних або ділових зв'язків в США.

Про це повідомляє The Associated Press.

Такий крок було зроблено після того, як Верховний Суд частково відновив указ Трампа, який широко критикували як заборону щодо мусульман.

Візи, які вже були схвалені, не будуть скасовані, однак у вказівках Держдепартаменту йдеться, що нові заявники з Сирії, Судану, Сомалі, Лівії, Ірану та Ємену повинні довести наявність стосунків з батьками, дружиною чи чоловіком, дитиною, дорослим сином або дочкою, зятем, невісткою, братом чи сестрою, які вже перебувають у Сполучених Штатах.

Ця ж вимога, за деякими винятками, стосується майбутніх біженців з усіх країн, які все ще чекають схвалення на в'їзд до США.

Бабусі, дідусі, внуки, тітки, дядьки, племінниці, племінники, двоюрідні брати та сестри, наречені та інші не вважаються близькими родичами, відповідно до виданих інструкцій.

Що стосується ділових або професійних зв'язків, то Державний департамент США заявив, що законні відносини повинні бути формальними та задокументованими. Журналісти, студенти, працівники або викладачі, які мають дійсні запрошення чи трудові контракти в США, будуть звільнені від заборони.

Нагадаємо, 26 червня Верховний Суд дозволив адміністрації президента США Дональда Трампа частково застосувати 90-денну заборону щодо в'їзду у США для громадян з шести, переважно мусульманських країн, скасувавши судові рішення судів нижчих інстанцій, які заблокували міграційний указ.

Суд залишив лише одну категорію іноземців під захистом - тих, хто має достовірні документи або інші докази, які підтверджують легітимність відносини з особою чи юридичною особою в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.