Один із лондонських терористів походив з Марокко і мав ірландські документи

Понеділок, 5 червня 2017, 14:08

Один з трьох зловмисників, убитих під час теракту поблизу Лондонського мосту в суботу ввечері, мав при собі ірландське посвідчення особи.

Про це повідомила ірландська телекомпанія RTE.

Повідомляється, що чоловік був марокканського походження, а офіцери Національного імміграційного бюро перевіряють записи, щоб встановити його місце проживання і сімейний статус.

За попередніми даними, він був одружений на жінці з Шотландії і жив в Дубліні. Також зазначається, що чоловік не був в полі зору ірландських спецслужб під час перебування в Ірландії.

Чоловік міг легально проживати в Ірландії, якщо йому було видано посвідчення особи GNIB (карта резидента, видана міграційною службою), або картка EU Fam Card. Карта в інших країнах ЄС громадянам країн, що не входять в ЄС, які можуть довести, що вони знаходяться в стосунках з громадянами ЄС.

Раніше поліція вже затримала 12 осіб після обушків у двох районах Лондона та у помешканні, де, як вважається, жив один із нападників.

Нагадаємо, у ніч на неділю терористи на білому фургоні врізались у пішоходів на Лондонському мосту, після чого напали на людей із ножами на ринку Боро.

Внаслідок дій терористів загинули 7 людей та ще 48 було госпіталізовано. Поліція на місці ліквідувала трьох нападників. 

Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.