Путін заявив, що Росія буде реагувати на "цинічні" санкції США

Четвер, 27 липня 2017, 17:58

Президент РФ Володимир Путін заявив, що розроблений в США новий законопроект про антиросійські санкції - це "дії з особливим цинізмом".

Про це він сказав під час візиту до Фінляндії, повідомляє ТАСС.

"Це викликає особливий жаль, тому що це вже дії з обтяжуючими обставинами і з особливим цинізмом. Тому що це явна спроба використовувати свої геополітичні переваги в конкурентній боротьбі з метою забезпечити свої економічні інтереси за рахунок своїх союзників", - сказав Путін.

Він зазначив, що в Москві бачили законопроект, яким США збираються ввести нові санкції проти Росії.

Путін також заявив, що Росію протягом тривалого часу намагаються провокувати, зокрема, "висилаючи дипломатів із США або відбираючи дипломатичну власність, вводячи незаконні санкції тощо".

"Ми, як ви знаєте, поводимося дуже стримано, терпляче, але в якийсь момент нам доведеться відповідати, неможливо нескінченно терпіти якесь хамство по відношенню до нашої країни", - сказав він.

Як відомо, Палата представників та республіканці Сенату Конгресу США досягли згоди щодо законопроекту про санкції проти РФ, Ірану та КНДР, що прокладає шлях до передання законопроекту на підпис президента Трампа. 

Новий законопроект викликав незадоволення в країнах Євросоюзу та європейських інституціях.

Нові санкції передбачають штрафні санкції для європейських компаній, які, зокрема, співпрацюватимуть з російським "Газпромом" при реалізації газопроводу "Північний потік-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.