Туреччина не відмовиться від переговорів про вступ до ЄС - глава МЗС

Четвер, 6 липня 2017, 13:24

Туреччина відхилить пропозиції щодо відмови від переговорів про вступ до Європейського Союзу на користь співпраці в інших сферах.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Омер Челік під час візиту до Анкари єврококомісара з питань розширення Йоханнеса Гана, повідомляє Reuters.

 Європарламент сьогодні має розглянути питання про призупинення переговорів і Челік зазначив, що з боку депутатів було б неправильно закликати до цього кроку, тому що такі підходи нікому не допоможуть.

"Ми категорично відкидаємо будь-які пропозиції про те, щоб між Туреччиною та ЄС існувало тісне співробітництво в інших сферах, але не в переговорах щодо вступу", - сказав Челік.

Європейські законодавці закликали до припинення переговорів щодо членства Туреччини, заявивши, що дії президента Реджепа Тайіпа Ердогана проти своїх опонентів свідчать, що Анкара не відповідає демократичним критеріям блоку.

Очікується, що голосування за цією пропозицією відбудеться в четвер, але парламент має обмежений вплив на це питання. Європейська комісія та уряди країн ЄС поки ігнорують заклики до офіційного призупинення процесу переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.