Нідерланди і Україна підписали угоду про правову співпрацю щодо МН17

П'ятниця, 7 липня 2017, 17:18

Нідерланди і Україна в п’ятницю підписали двосторонню угоду про правову співпрацю щодо катастрофи малайзійського лайнера МН17.

Відповідний документ підписали міністр безпеки і юстиції Нідерландів Стеф Блок та міністр юстиції України Павло Петренко, йдеться у повідомленні на сайті уряду Нідерландів.

В голландському уряді нагадали, що цього тижня країни, які входять до об’єднаної слідчої групи у справі МН17, погодилися на те, що судове переслідування відповідальних за катастрофу здійснюватиметься у Нідерландах.

Угода між Нідерландами і Україною передбачає, що судове переслідування буде здійснюватися, щодо відповідальних не тільки за загибель голландців, а за загибель всіх 298 жертв. У катастрофі загинули представники 17 країн.

Угода також передбачає можливість прослуховування Нідерландами показань підозрюваних у причетності до катастрофи українців за допомогою відеозв’язку. Наголошується на важливості даного моменту, оскільки Конституція України не дозволяє екстрадицію громадян.

"Підписання цієї угоди є важливим кроком у пошуках істини, судового переслідування підозрюваних і заспокоєння родичів загиблих. Ми вдячні Україні за співпрацю і укладення цієї угоди" - сказав міністр юстиції Нідерландів.

Угода набуде чинності після ратифікації парламентами України і Нідерландів.

Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Раніше повідомлялося, що встановлені імена 100 осіб, підозрюваних до причетності катастрофи літака "Малазійських авіаліній", їх буде названо до 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.