Юнкер витратив 25 тисяч євро на переліт до Рима приватним літаком

Четвер, 10 серпня 2017, 09:39

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер витратив 25 тисяч євро на переліт приватним літаком до Рима.

Це випливає з даних розташованої в Іспанії правозахисної групи Access Info, яка після неодноразових запитів отримала дані про витрати на подорожі єврокомісарів, передає ВВС.

Згідно з оприлюдненими даними, використання "повітряного таксі" єврокомісарами лише у січні та лютому минулого року коштувало європейським платникам податків 500 тисяч євро.

Візит Юнкера до Рима відбувся у лютому минулого року, тоді він провів переговори з прем’єром Маттео Ренці та главами обох палат італійського парламенту.

Представниця Єврокомісії Міна Андреєва повідомила, що приватний літак було замовлено з огляду на відсутність комерційних рейсів, які б вписувалися у робочий розпорядок президента Єврокомісії. До того ж, наголосила Андреєва, з Юнкером була делегація з 8 осіб і з огляду на це переліт коштував близько 3 тисяч євро на людину.

За її словами, використання приватних літаків єврокомісарами відповідає правилам, витрати на це ретельно перевіряються щорічно Європарламентом. При цьому євродепутат, представник британських євроскептиків Найджел Фарадж назвав такі витрати обурливими.

Варто зазначити, що з аеропорту Брюсселя щоденно відправляється шість рейсів до Рима.

Крім Юнкера, були оприлюднені дані про переліт високого представника з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні до Азербайджану і Вірменії – 75 тисяч євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.