Італія заблокувала судно німецької НУО, що рятує мігрантів у Середземному морі

Середа, 2 серпня 2017, 16:16

Судно німецької громадської організації Jugend Rettet, яка рятує мігрантів у Середземному морі, було заблоковано поблизу Лампедузи італійськими прикордонниками.

Про це повідомляє Ansa.

За даними видання, німецька організація не дотримувалася спеціально розробленого Італією протоколу щодо правил поведінки, який підписали лише три організації.

Італійські прикордонники супроводили до порту човен Iuventa, що належить німецькій організації Jugend Rettet.

Повідомляється, що двоє сирійців, які перебували на судні, були доставлені у перший приймальний пункт острова Лампедуза.

Нагадаємо, Італія розробила нові правила поведінки для благодійних організацій, що рятують мігрантів та біженців у Середземному морі.

Проте п'ять неурядових організацій відмовилися підписати розроблений Італією кодекс поведінки при рятуванні мігрантів у Середземному морі.

Німецька НУО Jugend Rettet - серед організацій, які не підписали кодекс поведінки. Як відомо, німецька НУО Jugend Rettet була заснована у 2015 році з метою спасіння мігрантів, що біжать від війни та голоду. Організація купила катер Iuventa два роки тому в порту Ендем в Німеччині, перетворивши старе риболовецьке судно у придатне для пошуково-рятувальних операцій. 

Зазначимо, що одне з питань, яке викликає занепокоєність у НУО - це зобов'язання приймати поліцейських на борту своїх суден. Організації стверджують, що це порушення гуманітарного принципу нейтралітету.

Проте Італія стверджує, що офіцери потрібні для виявлення торговців людьми, які ховаються серед мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.