Італія розробила нові правила для благодійних організацій, що рятують мігрантів

Вівторок, 4 липня 2017, 11:14

Італія розробила нові правила поведінки для благодійних організацій, що рятують мігрантів та біженців у Середземному морі.

Про це повідомляє The Guardian.

Благодійні організації різко відреагували на правила поведінки, які були розроблені Італією та схвалені іншими країнами ЄС.

Такий крок, швидше за все, призведе до того, що організації будуть під контролем лівійських та італійських берегових охоронців, що може стримувати їхню роботу з порятунку мігрантів.

Італійський уряд, який перебуває під сильним політичним тиском у зв'язку зі збільшенням чисельності біженців, в неділю в Парижі скликав надзвичайну зустріч з Францією та Німеччиною.

Три країни розглядають питання додаткового фінансування, а також зусилля, спрямовані на зменшення того, що вони називають "фактором притягування", який створюється присутністю неурядових організацій у Середземному морі.

Проте очікується, що пропозиція Італії в односторонньому порядку закрити свої порти для суден з врятованими мігрантами буде призупинена, оскільки це чітко порушує міжнародне морське право.

Повідомляється, що деякі італійські політики та лівійська берегова охорона протягом місяців скаржилися на те, що присутність НУО поза межами лівійських вод заохочує мігрантів ризикувати та відправлятися у небезпечну подорож до Італії.

Активісти у свою чергу вказують на загибель понад 2000 мігрантів цього року, як доказ того, що їхня робота є необхідною.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Італії закликав інші країни ЄС відкрити свої порти, щоб прийняти кораблі з врятованими мігрантами.

За даними ООН, цього року в Італію прибуло понад 83 000 мігрантів, які були врятовані у морі, а за останні кілька днів - понад 12 тисяч. Понад 2160 людей загинули по дорозі до берегів Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: