Влада Сербії пояснила, чому відкликала всіх дипломатів з Македонії

Понеділок, 21 серпня 2017, 15:17

Сербські дипломати були відкликані з посольства у Скоп’є через наявність у розвідки Сербії інформації про підготовку операції спецслужб проти окремих органів і інституцій Сербії.

Про це заявив президент Сербії Александар Вучич, повідомляє телерадіокомпанія РТС.

Ми отримали "від компетентних розвідувальних служб достатні докази того, що проти окремих органів і інституцій Сербії готується розвідувальна операція", сказав Вучич.

"Від нас залежить, наскільки наші люди будуть готові, можливо, будуть зміни у складі посольства. Це потрібно для захисту дружби між сербами і македонцями, щоб пристосуватися до інших умов, про які ми не знали ще кілька місяців тому" - зазначив він.

За словами президента, ситуація з сербськими дипломатами проясниться в найближчі десять днів.

Відповідаючи на питання, чи пов’язана криза у відносинах з Македонією з питанням членства Косово в ЮНЕСКО Вучич відповів: Сербія захищатиме власні інтереси і будуватиме добрі відносини зі Скоп’є. Але ці відносини повинні ґрунтуватися на взаємоповазі".

" Подивимось, як албанці почнуть приєднання Косово до ЮНЕСКО, а потім почекаємо що на це скажуть Подгориця і Скоп’є. Нам слід підготувати свою відповідь" - додав він.

Нагадаємо, всі співробітники сербського посольства у Македонії були відкликані до Белграда для термінових консультацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.