Сенат США хоче обмежити Трампа у кіберспівпраці з Росією

Середа, 23 серпня 2017, 13:36

Комітет з розвідки Сенату США схвалив законопроект, який забороняє президенту США Дональду Трампу створювати спільний з Росією підрозділ з питань кібербезпеки без схвалення американських законодавців.

Про це повідомляє Reuters.

Комітет розглядав цей законопроект ще в липні, однак його текст було оприлюднено лише тепер, адже він містить конфіденційні дані про роботу спецслужб.

Законопроект вимагає, щоб Дональд Трамп надавав Конгресу звіт про те, якими розвідданими США будуть ділитися з Росією, які застороги є у контррозвідки та яким шляхом вони будуть усунені.

У липні Дональд Трамп заявив, що під час саміту "Великої двадцятки" в Гамбурзі обговорював з президентом Росії можливість створення спільної з росіянами групи з питань кібербезпеки.

Однак після критики демократів, старших республіканців та Агентства з національної безпеки США Трамп швидко відмовився від ідеї.

Якщо схвалена комітетом ініціатива стане законом, він стане черговим кроком Конгресу США щодо обмеження діяльності Трампа стосовно Росії, відзначає Reuters.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.