Молдова попросила Генасамблею ООН розглянути виведення військ РФ з Придністров’я

Середа, 23 серпня 2017, 14:10

Молдова звернулася в ООН з проханням розглянути під час наступної сесії Генасамблеї ООН питання про виведення російських військовослужбовців зі своєї території.

Про це заявив спікер молдовського парламенту Андріан Канду. Таким чином він підтвердив інформацію, раніше поширену російськими ЗМІ, повідомляє Deschide.

"25 років під приводом миротворчої місії РФ залякує нас і незаконно утримує на території нашої країни військовослужбовців, боєприпаси і зброю… Ми продовжимо робити все для реінтеграції території. Влада РМ звернулася до ООН з проханням включити питання про виведення іноземних військових військ з нашої території до порядку 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН", - зазначив Канду.

Президент Молдови Ігор Додон назвав "піар-ходом" і "пусканням пилу в очі західним кураторам і ляльководам" звернення молдовської влади. Додон вважає, що "миротворча операція у Придністров’ї" є успішною і повинна бути продовжена.

Раніше російське агентство ТАСС повідомило, що Молдова звернулася в ООН з проханням включити питання про виведення російських миротворців з Придністров'я до порядку денного 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка розпочнеться 12 вересня.

В опублікованому у вівторок листі постійного представника Молдови при всесвітній організації Віктора Морару стверджується, що присутність військовослужбовців РФ "є загрозою для підтримки міжнародного миру і безпеки".

Парламент Молдови 21 липня ухвалив заяву, в якій закликав РФ вивести російських військовослужбовців з території Молдови, а також замінити миротворчу місію на громадянську з міжнародним мандатом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.