Ердоган відповів на скарги Макрона щодо необхідності часто спілкуватись

П'ятниця, 1 вересня 2017, 16:06

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган не вбачає нічого негативного у зізнанні французького президента Еммануеля Макрона, який поскаржився на обов’язок часто спілкуватися з Ердоганом.   

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Якщо чесно, я не маю наміру аналізувати те, що він (Макрон – Ред.) хотів сказати. Про це треба запитати у самого Макрона. Можу сказати тільки одне: вони самі ініціюють розмови, і я не хочу від них відмовлятися, тому що хочу здобути друзів та послабити тих, хто ставиться до нас негативно", - сказав Ердоган.

Турецький президент переконує, що не вважає негативними ремарки свого французького колеги. Навпаки, він вважає, ці заяви свідчать про важливість розмов із ним.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що життя світового лідера є не таким "крутим", ніж це може здатися, навівши як приклад переговори зі своїм турецьким колегою Таїпом Ердоганом.

"Я один з тих, кому доводиться говорити з Ердоганом кожні 10 днів", - заявив Макрон в інтерв'ю французькому щотижневику Le Point, але не пояснив, що саме мав на увазі.

Як відомо, західні лідери часто критикують Ердогана, особливо через порушення прав людини.

Остання відома розмова між Макроном і Ердоганом відбулася 27 серпня, коли вони обговорювали долю ув'язненого в Туреччині французького журналіста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.