МЗС закликало до розширення санкцій проти РФ через "вибори" у Севастополі

Понеділок, 11 вересня 2017, 18:16

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту розширити санкції проти Росії через проведення 10 вересня незаконних місцевих "виборів" у Севастополі.

Про це йдеться у заяві МЗС.

Україна рішуче засуджує організацію Російською Федерацією 10 вересня 2017 року на території тимчасово окупованого нею міста Севастополь незаконних виборів "губернатора", "довиборів депутата законодавчих зборів Севастополя", а також "довиборів депутатів окремих муніципалітетів" цього міста, заявили у відомстві.

"Україна закликає іноземні держави та міжнародні організації чітко заявити про невизнання результатів т.зв. "виборів" у тимчасово окупованому м. Севастополь, не підтримувати жодних контактів з представниками місцевої окупаційної адміністрації ані на двосторонньому рівні, ані в рамках багатосторонніх форумів, а також посилити консолідований тиск на Російську Федерацію, у тому числі шляхом розширення санкцій, з метою її повернення у міжнародно-правове поле, припинення незаконної окупації частини суверенної території України, здійснення актів збройної агресії на Донбасі, виведення окупаційних військ з території нашої держави", - наголошується у заяві.

Як повідомлялося, естонське головування в Раді ЄС не визнає так звані "губернаторські вибори" в окупованому Росією Севастополі, які є порушенням як міжнародного права, так і українського законодавства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.