Глава МЗС Німеччини: санкції проти Росії слід скасовувати поступово

Вівторок, 12 вересня 2017, 09:07

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає, що санкції ЄС, введені проти Росії через її дії в Україні, повинні бути поетапно скасовані, у разі виконання міжнародно погодженої угоди про припинення вогню.

Про це повідомляє Reuters.

"Офіційна угода полягає в наступному: тільки, якщо буде 100-відсотковий мир, то ми знімемо 100 відсотків санкцій", - сказав Габріель під час панельної дискусії, яка була організована німецьким щоденним бізнес-виданням Handelsblatt у Берліні.

Габріель заявив, що на його думку, це "абсолютно нереалістична" позиція.

"Ми запровадили санкції поступово, і ми поступово зніматимемо їх - це насправді загальновідомий факт", - сказав Габріель.

Він також заявив, що якщо б у Східній Україні було встановлено тривале перемир'я, то Сполучені Штати, мабуть, також готові були б зробити подібні кроки.

Раніше повідомлялося, що глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель виступив за зняття санкцій з Росії ще до повного виконання мінських домовленостей.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що санкції Європейського Союзу проти Росії будуть зняті тільки після досягнення миру на Сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: