Референдум у Каталонії: поліції наказали конфісковувати виборчі урни

Вівторок, 12 вересня 2017, 17:57

Прокуратура Іспанії наказала поліції вилучати виборчі урни, листівки та будь-які інші предмети, які можна було б використати на забороненому референдумі за незалежність від Іспанії.

Про це повідомляє AFP.

У вівторок, 12 вересня, до прокуратури в Барселоні були викликані начальники цивільної гвардії, національної поліції та поліцейського підрозділу Каталонії Mossos d'Esquadra, який контролюється каталонським урядом.

У заяві прокуратури, опубліковані після засідання, сказано, що їм було наказано вживати заходів проти влади, державних службовців або окремих осіб, "щоб уникнути здійснення правопорушень".

"Співробітники поліції ... будуть безпосередньо вживати заходів, необхідних для вилучення ресурсів, призначених для підготовки або проведення незаконного референдуму", - сказано в повідомленні.

Зокрема, вони наказали поліції вилучити такі предмети, як "виборчі урни, виборчі конверти, інструкції для членів виборчих дільниць, виборчі листівки, виборчу пропаганду".

Нагадаємо, парламент Каталонії 6 вересня схвалив референдум про незалежність, який запланували на 1 жовтня.

Конституційний суд Іспанії 7 вересня призупинив дію прийнятого парламентом Каталонії закону про проведення референдуму.

Суд також призупинив дію прийнятого минулого тижня регіональним парламентом Каталонії закону про порядок відокремлення регіону.

Прокуратура Іспанії заявила про підготовку позовів до регіонального уряду і парламенту Каталонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.