Путін пропонував Трампу забути минуле, включно з агресією РФ в Україні – ЗМІ

Середа, 13 вересня 2017, 11:59

Президент Росії Володимир Путін на третій місяць перебування Дональда Трампа на посаді президента США направив одного зі своїх дипломатів в Держдепартамент з пропозицією про повну нормалізацію відносин між країнами.

Про це повідомляє портал Buzzfeed, у розпорядженні якого опинився відповідний документ.

"Російська пропозиція демонструє амбіційний план Москви забути минуле та почати процес великого зближення зі Сполученими Штатами", - зазначає видання.

У пропозиції, викладеній у детальному документі, був заклик до повного відновлення дипломатичних, військових та розвідувальних каналів, розірваних між двома країнами після військової інтервенції РФ в Україні та Сирії.

Передбачалося, що спершу повинна була відбутися зустріч російського спецпредставника з кібербезпеки Андрія Крутських з американським колегою для обговорення інформаційної безпеки.

Потім пропонувалося до травня провести двосторонні "спеціальні консультації" щодо Афганістану, іранської ядерної угоди, ситуації в Україні та зусиль з денуклеаризації Корейського півострова.

Також, до початку особистої зустрічі між Путіним та Трампом, мали б відбутися особисті зустрічі керівництва ЦРУ, ФБР, Ради національної безпеки й Пентагону із колегами з Росії.

"Ця пропозиція (Росії) просто ігнорує все, що призвело до погіршення відносин, там зроблено вигляд, що ніколи не було втручання у вибори (у США) та української кризи", - сказала Анжела Стест, колишній національний розвідник щодо Росії за часів адміністрації Джорджа Буша, яка також бачила цей документ.

Повідомляється, що посольство Росії у Вашингтоні відмовилося обговорювати цей документ.

Чиновники Білого дому та Державного департаменту США відмовилися повідомити, хто передав цей документ, проте не заперечили його автентичність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.