КНДР продовжує погрожувати через санкції і обіцяє "втопити" Японію

Четвер, 14 вересня 2017, 09:47

Північна Корея погрожує використати ядерну зброю, щоб "втопити" Японію, а Сполучені Штати перетворити на "прах та темряву" за підтримку цими країнами резолюції Ради Безпеки ООН щодо нових санкцій.

Відповідну заяву розмістило Північнокорейське державне агентство, повідомляє Reuters.

Корейський Азіатсько-Тихоокеанський комітет Пхеньяну, який керує зовнішніми зв'язками та пропагандою КНДР, також закликав розпустити Ради Безпеки ООН, яку він назвав "інструментом зла", що складається з "країн, куплених за гроші", і які діють за наказом США.

"Чотири острови архіпелагу повинні бути потоплені атомною бомбою чучхе. Японія більше не повинна існувати біля нас", - йдеться заяві офіційної інформаційної агенції KCNA.

Раніше Північна Корея у відповідь на нові санкції ООН пообіцяла подвоїти зусилля, спрямовані на боротьбу "із загрозою вторгнення США".

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН схвалила нові санкції відносно Північної Кореї, але в резолюцію не включили найжорсткіші заходи, пропоновані адміністрацією президента США.

Рішення про нові санкції було прийнято одноголосно у відповідь на шосте ядерне випробування, яке Пхеньян провів 3 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.