В Ірані заявили про створення "батька всіх бомб" - ЗМІ

Неділя, 17 вересня 2017, 10:13

Іранський командувач військово-космічними силами Корпусу вартових ісламської революції Амір Алі Хаджізаде заявив, що Іран володіє 10-тонною бомбою власного виробництва з високою руйнівною силою.

Про це Хаджізаде сказав у телевізійному інтерв'ю одному з іранських телеканалів, повідомляє напівофіційне іранське інформаційне агентство Fars.

"За пропозицією військово-космічних сил Корпусу вартових ісламської революції (IRGC), іранська організація оборонної промисловості виготовила 10-тонну бомбу, ці бомби знаходяться в нашому розпорядженні та можуть бути запущені з літаків Ільюшина, і вони дуже руйнівні" - заявив Хаджізаде.

Іранський командувач назвав бомбу - "батьком всіх бомб" Ірану, за аналогією з американською неядерною авіаційною бомбою GBU-43 / B (MOAB), також відомою як "матір всіх бомб", яку ВПС США застосували у тунелі в афганській провінції Нангархар у квітні цього року.

Нагадаємо, Пентагон 13 квітня оголосив про перше використання авіабомби GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb або просто МОАВ, яку також називають "матір’ю  всіх бомб".

Понад 90 бойовиків "Ісламської держави" загинули в результаті удару найбільшої американської неядерної бомби, яка була скинута в Афганістані.

Раніше повідомлялося, що президент США  Дональд Трамп розглядає можливість прийняття більш агресивної стратегії щодо Ірану, його довірених мусульман-шиїтів в Іраку та Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.