Джонсон виступив за "жорсткий" Brexit за кілька днів до важливої заяви Мей

Понеділок, 18 вересня 2017, 11:07

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон відкинув ідею про необхідність сплатити значну суму за вихід з ЄС і сплачувати за європейськими зобов’язаннями після Brexit.

Про це повідомляє EUobserver.

Джонсон виклав свою позицію на сторінках видання The Daily Telegraph за кілька днів до виступу прем'єр-міністра Терези Мей в італійському місті Флоренція.

Мей, як очікується, намагатиметься дати новий поштовх переговорам про Brexit у своєму виступі, і запропонує сплатити існуючі зобов'язання Британії перед ЄС та запровадити певний перехідний період.

Джонсон вважає, що Британія не повинна платити за доступ до єдиного ринку, і, очевидно, він виступає проти будь-якого можливого перехідного періоду, як це пропонував міністр фінансів Філіп Хеммонд.

Він також вжив у статті неправдиву інформацію, яку використовували у своїй кампанії прихильники Brexit. Вони заявляли, що Британія може заощадити 350 мільйонів фунтів стерлінгів на тиждень від неплатежів у бюджет ЄС.

Британське міністерство статистики навіть оприлюднило окремого листа, в якому роз’яснює помилку Джонсона.

"Ви плутаєте валові та чисті внески. Також передбачається, що платежі, які в даний час здійснюються до ЄС з боку Британії, зокрема, для підтримки сільського господарства та наукових досліджень, припиняться виплачуватися урядом після виходу", - йдеться у листі.

Британські ЗМІ також зазначають, що подібна заява Джонсона може значно підірвати позиції Мей як лідера консерваторів напередодні її виступу у Флоренції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.