Генсек НАТО привітав нову стратегію Трампа щодо Афганістану

Середа, 20 вересня 2017, 12:50

Генеральний секретар НАТО привітав нову стратегію президента США Дональда Трампа з приводу 16-річної афганської війни та заявив, що наполягання американського лідера на збільшенні витрат на оборону досягли позитивних результатів.

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив в інтерв'ю The Associated Press.

Трамп минулого місяця оприлюднив нову афганську стратегію про те, що американські війська будуть "боротися за перемогу", нападаючи на ворогів, знищуючи "Аль-Каїду та запобігаючи терористичним нападам на американців.

Столтенберг привітав заяву Трампа про збільшення кількості військ в Афганістані.

Як відомо, Пентагон готується до розгортання ще декількох тисяч американців в Афганістані, з тим щоб розширити підготовку та консультування афганських сил та посилити антитерористичні операції проти талібів та пов'язаних з "Аль-Каїдою" груп в країні.

Чиновники заявляють, що США перекинуть ще 3900 військовослужбовців. Тоді, загальна кількість військовослужбовців США сягне приблизно 15 тисяч.

Столтенберг заявив, що НАТО також вирішило збільшити кількість військовослужбовців для тренувальної місії в Афганістані "кількома тисячами".

За словами Столтенберга, Трамп дуже чітко заявив, "що Сполучені Штати залишаються відданими НАТО, але не лише на слові, але й на ділі".

Нагадаємо, наприкінці серпня президент США Дональд Трамп оголосив про плани своєї адміністрації продовжувати залучення військовослужбовців Сполучених Штатів в Афганістані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.