Порошенко закликав Радбез ООН розгорнути миротворчу місію на Донбасі якнайшвидше

Середа, 20 вересня 2017, 18:44

Президент України Петро Порошенко закликав на засіданні Ради безпеки ООН розгорнути миротворчу місію на Донбасі якнайшвидше.

Про це Порошенко заявив на засіданні Ради безпеки ООН в середу в Нью-Йорку.

"Права на життя та на свободу, на свободу вираження порушуються зараз кожного дня. Люди можуть втратити своє життя за те, що пішли в іншу церкву, чи говорили іншою мовою чи просто не погодилися з чимось. То якщо трагедія такого масштабу не заслуговує присутності ООН, то що тоді може сколихнути Організацію? У зв'язку з цим я хочу знову повторити своє прохання - розгорнути миротворців на Донбасі, і чим скоріше, тим краще", - сказав він.

"Саме тому я вітаю початок обміну думками серед членів Ради про те, як слід діяти. Ми готові конструктивно взяти участь в цьому процесі. Водночас я маю підкреслити й те, що шлях до ефективної миротворчості та врегулювання ситуації через безумовне виведення всього іноземного військового персоналу, найманців, їх зброї з України", - сказав він, наголосивши на важливості контролю кордону з РФ.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на засіданні Ради безпеки ООН продемонстрував російські військові квитки - факт того, що Росія керує терористичною діяльністю на Донбасі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.