Іспанія посилює присутність поліції в Каталонії, щоб заблокувати референдум

П'ятниця, 22 вересня 2017, 14:33

Мадрид посилює контингент поліції у Каталонії, яка має намір 1 жовтня провести референдум про незалежність від Іспанії.

Про це повідомляє Assosiated Press.

Іспанія розгорне поліцейське підкріплення для підтримки порядку та вживання заходів у день проведення референдуму, якщо він все-таки відбудеться.

У заяві Міністерства внутрішніх справ йдеться, що додаткові сили нададуть підтримку каталонській регіональній поліції, якій також доручено запобігти проведення референдуму.

Точно не відомо, скільки додаткових поліцейських сил скерують до Каталонії. У Барселоні пришвартувались три пороми, які мають слугувати житлом для поліцейського підкріплення.

Як відзначає The Local, пороми можуть загалом розмістити до 6,6 тисяч пасажирів, що дає уявлення про можливу кількість поліцейських сил.

Центральний уряд Іспанії каже, що запланований референдум порушує конституцію країни. Конституційний суд наказав призупинити його, поки він вивчає законність всенародного опитування.

У середу поліція затримала дюжину каталонських чиновників. Затримання посадовців та обшуки викликали масові протести у Каталонії, на вулиці вийшли десятки тисяч людей.

Поліція також конфіскувала мільйони бюлетенів для проведення референдуму. Іспанія взяла під контроль фінанси Каталонії для блокування плебісциту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: