Меркель заявила, що відкрита для переговорів про коаліцію з СДПН

Понеділок, 25 вересня 2017, 18:42

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що вона відкрита для переговорів про коаліцію з усіма основними парламентськими партіями Німеччини, включаючи соціал-демократів (СДПН), попри те, що вони відмовилися брати участь у новій коаліції.

Про це Меркель заявила на прес-конференції в Берліні, повідомляє Politico.eu.

Канцлерка заявила, що не хоче виключати жодного варіанту коаліції з самого початку, за винятком "Лівих" та "Альтернативи для Німеччини".

"Ми, звичайно, будемо проводити переговори з "Вільною демократичною партією", а також із партією "Зелені", але я також повинна додати ще й СДПН", - сказала Меркель.

"Усі партії, які, з нашої точки зору, є потенційними партнерами по коаліції несуть відповідальність за формування стабільного уряду", - додала вона.

"Я чула заяви від СДПН, але наша думка полягає в тому, що ми, тим не менше, повинні контактувати та розмовляти", - сказала канцлерка.

Раніше повідомлялося, що Соціал-демократична партія Німеччини відмовилася брати участь у новій коаліції.

Нагадаємо, блок партій Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) на чолі з Ангелою Меркель виграє вибори, здобувши 33% голосів. У порівнянні з виборами 2013 року ХДС втратила 7,3% голосів, ХСС - 1,2%

Соціал-демократична партія Німеччини здобула 20,5% голосів. Це - найгірший результат соціал-демократів за весь час після Другої світової війни.

Правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" (АдН) посіла третє місце, здобувши 12,6% голосів. Ця партія вперше потрапила до Бундестагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: