Співголова "Альтернативи для Німеччини" оголосила про вихід із партії

Вівторок, 26 вересня 2017, 15:33

Співголова ультраправої популістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) Фрауке Петрі заявила, що залишить свою посаду.

Про це повідомляє Spiegel.

"Зрозуміло, що цей крок буде зроблено", - сказала Петрі, але не конкретизувала, коли саме відмовиться від членства в партії.

Петрі в понеділок несподівано заявила, що не збирається входити до фракції АдН у Бундестазі. Заява була зроблена під час прес-конференції з іншими керівниками партії, для яких це стало несподіванкою.

Після цього лідер списку АдН на виборах Аліс Вайдель закликала Петрі залишити партію, те ж саме сказав інший співголова Йорг Мойтен.

Сьогодні Петрі також сказала, що її колеги по партії Уве Вюрлітцер та заступник голови групи Кірстен Мустер також відмовляться від своїх посад "до кінця сьогоднішнього дня".

Видання Rheinische Post повідомило, що чоловік Петрі Маркус Претцелл також вирішив залишити АдН.

Він є депутатом парламенту федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія. Такий крок означав би розкол партії на місцевому рівні.

Претцелл написав у Twitter, що газета "як завжди погано поінформована", але пізніше прес-секретар партії повідомила, що він таки збирається вийти з політичною сили, і це може відбутися в п’ятницю.

Нагадаємо, блок партій Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) на чолі з Ангелою Меркель виграв вибори у Німеччині, але показав значно гірший результат, ніж 4 роки тому.

Другою стала Соціал-демократична партія з результатом 20,5% голосів. Це - найгірший результат соціал-демократів за весь час після Другої світової війни.

Правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" посіла третє місце, здобувши 12,6% голосів. Ця партія вперше потрапила до Бундестагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.