Посол України зустрінеться з румунськими депутатами через освітній закон

Вівторок, 26 вересня 2017, 16:39

Посол України в Румунії Олександр Баньков зустрінеться з делегацією румунських депутатів через український закон про освіту, який, на думку кількох сусідніх країн, обмежує права національних меншин в Україні.

Зустріч 19 депутатів з українським послом анонсував румунський депутат Костянтин Кодряну, повідомляє Mediafax.ro.

За його словами, депутати, які зустрінуться сьогодні з українським послом, хочуть офіційної реакції та хочуть дізнатися, чи існує спосіб повернення назад щодо цього закону про освіту.

"Ми опинилися вже у позиції оффсайд (за межами гри - Ред.), і ця парламентська делегація втратила свою мету, навіть якщо сьогодні ми зустрінемося з послом України тут у парламенті, то, на жаль, Порошенко підписав цей законопроект...", - сказав він.

Минулого тижня румунський парламент ухвалив декларацію, в якій висловлено надію на дотримання європейських стандартів у сфері захисту прав національних меншин, які проживають в Україні, після прийняття Верховною Радою закону "Про освіту".

Нагадаємо, 26 вересня уряд Угорщини вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною.

Таке рішення стало відповіддю офіційного Будапешта на підписання президентом Порошенком закону "Про освіту".

Детальніше про конфлікт довкола освітнього закону читайте в статті на "ЄвроПравді": "Мовний конфлікт з Європою: як діяти Києву, щоб зберегти норми освітнього закону".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.