Ізраїль атакував об’єкти у Сирії, які пов'язують із виробництвом хімічної зброї

фото
Четвер, 7 вересня 2017, 14:19

Ізраїль завдав авіаудару по території сирійської провінції Хама, знищивши, як заявив, об’єкти, які можуть бути пов'язані з виробництвом хімічної зброї.

Про це повідомляє Haaretz.

Ізраїльські військові атакували Центр наукових досліджень, завод, що нібито займається розробкою хімічної зброї поблизу міста Масьяф у центральній Сирії.

Сирійське командування підтвердило атаку, заявивши, що ракети влучили у "військовий об'єкт", в результаті чого було вбито двох людей та завдано великих збитків.

Сирійці також заявили, що чотири ізраїльські військові літаки потрапили до місця удару через повітряний простір Лівану. Ізраїль відмовився коментувати інформацію про авіаудар.

За інформацією Reuters, під авіаудар також потрапив військовий табір поруч із центром, який використовувався для зберігання ракет класу "земля-земля", і де неодноразово бачили персонал з Ірану та його союзника, ліванської групи "Хезболла".

Удар відбувся на наступний день після того, представники ООН заявили, що сирійський уряд несе відповідальність за газову атаку з використанням зарину, які сталася у квітні в сирійській провінції Ідліб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.