Росія недоплатила в бюджет Ради Європи вдвічі більше, ніж обіцяла

Середа, 11 жовтня 2017, 10:47

Борг росіян перед Радою Європи виявився вдвічі більшим за оголошений Москвою.

Про це йдеться у матеріалі "ЄвроПравди" "Битва за гроші та за Росію: в Раді Європи запустили новий сценарій скасування санкцій".

Влітку Москва оголосила, що недоплатить одну третину свого внеску до бюджету РЄ, тобто приблизно 11 мільйонів євро (повна сума – 33 мільйони). Та за фактом борг росіян вже зараз – вдвічі більший.

"Росія заплатила лише одну третину внеску за 2017 рік, тобто близько 10 мільйонів. Після повідомлення на адресу Ради Європи, російське МЗС утримало близько двох третин свого внеску", – розповів "Європейській правді" Деніел Хольтген, речник генерального секретаря РЄ.

В Страсбурзі поширена думка, що через рішення Росії у бюджеті утворилася дірка розміром в 10%, насправді ці оцінки – завищені.

"Річний бюджет Ради Європи перевищує 450 млн євро, тобто нинішній борг складає лише 4-5% від цієї суми. Навіть увесь плановий платіж РФ – це трохи більше 7%. Це також чимало; бюджетне скорочення навіть на 5% означає, що частину проектів РЄ доведеться "гальмувати" чи закривати", - ідеться у статті.

Детальніше читайте у статті "Європейської правди": "Битва за гроші та за Росію: в Раді Європи запустили новий сценарій скасування санкцій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.