Макрон почав другий етап трудової реформи, що спричинила протести у Франції

Четвер, 12 жовтня 2017, 16:31

Президент Франції Еммануель Макрон розпочав у четвер другий етап трудовоъ реформи, зустрівшись із керівниками бізнесу та членам профспілок для переговорів.

Про це повідомляє The Local.

Переговори в першу чергу стосуються надзвичайно важливого питання щодо перегляду допомоги по безробіттю. Макрон хоче внести значні зміни в існуючу  систему щедрих виплат по безробіттю у Франції.

Трансформація передбачає збільшення державного фінансування для навчальних програм, які допоможуть безробітним швидше повернутися на роботу

Будь-які зміни в соціальному забезпеченні гостро сприймаються Франції, і Макрон сподівається уникнути ескалації вуличних протестів, які розпочалася на початку вересня за закликом профспілок.

Переговори мають завершитися формуванням пропозицій, які офіційно будуть представлені урядом Франції за кілька місяців.

Нагадаємо, Макрон підписав п'ять указів, які реформують Трудовий кодекс, і оголосив, що всі заходи реформи вступлять в силу не пізніше 1 січня 2018 року.

Реформа в трудовій сфері була однією з головних обіцянок Макрона під час передвиборної кампанії. Він обіцяв створити робочі місця і зробити країну більш конкурентоспроможною.

Профспілки незадоволені реформою і вважають, що вона проводиться на користь великих компаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.