Associated Press опублікувало запис "акустичної атаки" на посольство США на Кубі

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 10:56

The Associated Press отримало запис ймовірної "акустичної атаки" на співробітників посольства США на Кубі.

Запис оприлюднено на сайті агентства.

Як зазначає агентство, запис місцями нагадує спів цвіркунів, місцями – скрегіт нігтів по дошці. Дослідники запису заявили про понад 20 використаних у ньому частот, що дозволяє говорити про кілька джерел звуку.

Експерти стверджують, що записи самі по собі не несуть загрози для того, хто їх слухає. При цьому, за їх словами, жоден звук не здатний завдати фізичної шкоди, якщо він відтворюється протягом нетривалого часу з використанням стандартного обладнання на зразок комп’ютера чи стільникового телефона.

В той же час у США стверджують, що "акустичні атаки" спричинили у співробітників посольства проблеми зі слухом, когнітивні і візуальні розлади, розлади сну та інші проблеми.

Кілька співробітників посольства, які побажали залишитися неназваними, повідомили AP, що звуки на аудіозаписі, схожі на ті, що вони чули у дипмісії на Кубі.

У Держдепартаменті США коментувати справжність аудіозапису відмовилися.

Нагадаємо, на початку серпня у ЗМІ з'явилася інформація, що на кількох співробітників посольства США на Кубі було скоєно "акустичну атаку". Через це США відкликали з Куби частину своїх дипломатів.

Нагадаємо, США і Куба відновили дипломатичні відносини в 2015 році, за часів роботи адміністрації Барака Обами. Згодом Вашингтон скасував частину торговельних обмежень з Гаваною.

Президент США Дональд Трамп раніше заявляв про плани скасувати кроки Обами стосовно Куби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.