Норвегія відправить бронетанковий батальйон близько до кордону з Росією

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 18:38

Норвегія планує відправити танковий батальйон до арктичного кордону з Росією, а також купити більше танків та артилерії для реагування на загрози, які зростають.

Про це заявила міністр оборони країни Іна Марі Еріксен Сорейде, повідомляє Reuters.

Міністр оборони Норвегії не згадала про Росію під час представлення урядового плану з оборони, заявивши, що не бачить наразі якоїсь конкретної військової загрози.

"Ситуація у сфері безпеки стала складнішою і менш передбачуваною. І це впливає на те, як ми організовуємо війська", - сказала вона журналістам.

План передбачає, що бронетанковий батальйон, який все ще називається кавалерійським батальйоном, буде розташований в віддаленому районі Порсангер, на півночі країни на краю довгого фьорду, що веде до Баренцевого моря, що також межує з Росією.

План також передбачає залучення більшої кількості інвестицій у придбання танків, артилерії та стратегічної зброї, а також збільшення строку служби з 12 до 16 місяців.

"Ми повинні вміти захищати всі частини нашої країни ... це явний сигнал, що ми маємо особливу відповідальність на півночі", - сказала міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.