На Мальті внаслідок вибуху авто загинула журналістка, яка розслідувала панамські офшори

Вівторок, 17 жовтня 2017, 07:49

На Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

Про це повідомляє Reuters.

Журналістка виїхала з дому і була на шляху біля міста Біднія на півночі країни, коли її авто злетіло в повітря. Внаслідок потужного вибуху жінка загинула.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Останній запис в її блозі з'явилася приблизно за півгодини до загибелі. За два тижні до цього Галісія повідомила поліцію, що отримує погрози.

Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат засудив її вбивство, назвавши його "варварським нападом на свободу преси". Він повідомив, що розслідувати вбивство журналістки допоможе ФБР.

Каруана Галісія брала участь у міжнародному проекті  Panama Papers. На початку 2017 року вона повідомила, що дружина прем’єра Джозефа Муската ймовірно володіє офшорною компанією, яка отримувала гроші з банківських рахунків з Азербайджану.

Після цих повідомлень на Мальті були проведені дострокові вибори, на яких Джозеф Мускат здобув легку перемогу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.