Працівники з КНДР залишають прикордонне китайське місто через санкції ООН

Понеділок, 2 жовтня 2017, 11:41

Північнокорейські працівники почали виїжджати з китайського прикордонного міста Даньдун у зв'язку з останніми санкціями, що спрямовані на обмеження спроможності Пхеньяна отримувати прибутки в іноземній валюті.

Про це повідомляє Reuters.

В уряді США заявляють, що майже 100 тис. північнокорейських працівників за кордоном, які працюють переважно у Китаї та Росії, заробляють близько $500 млн на рік, щоб допомогти фінансувати режим Північної Кореї.

Китайське місто Даньдун, поблизу кордону з Північною Кореєю, має багато ресторанів і готелів, які наймають північнокорейських офіціантів та музикантів. Їхні яскраві пісенні та танцювальні виступи приваблюють туристів.

Тисячі осіб, переважно жінок, також працюють на китайських підприємствах з пошиття одягу та виготовлення електроніки в Даньдуні, при цьому значна частина їхньої заробітної плати йде прямо в бюджет КНДР.

Агентство Reuters з посиланням на дані місцевих осіб в Даньдуні повідомляє, що працівники з КНДР починають повертатися додому.

Зазначається, що запроваджені санкції дозволяють працівникам з КНДР виконувати існуючі контракти.

Однак бізнесмени в Даньдуні, через яких йде більша частина торгівлі між двома країнами, повідомляють, що контракти працівників з КНДР не можуть бути поновлені. Їм також не надають нових віз.

Раніше повідомлялося, що Китай закриває на своїй території північнокорейські компанії відповідно до санкцій ООН проти Пхеньяну, які були введені через ядерні та ракетні випробування.

Північнокорейські компанії мають закритися протягом 120 днів після затверджених 11 вересня останніх санкцій ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.