Іспанія закликала лідерів Каталонії підкоритися рішенню Мадрида

Неділя, 22 жовтня 2017, 14:36

Іспанський уряд закликав каталонців прийняти безпосередній контроль з Мадрида та ігнорувати вказівки від керівництва регіону після того, як його відсторонять від влади.

Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс, повідомляє Reuters.

"Все, що уряд намагається зробити - це відновити правову систему, відновити конституцію, а також керувати каталонськими правилами і виходити з цього", - заявив Дастіс.

"Ми збираємося створити владу, яка буде керувати повсякденними справами Каталонії відповідно до каталонських законів і норм... Я сподіваюся, що кожен буде ігнорувати будь-які інструкції, які вони планують дати, бо вони не матимуть юридичне право робити цього", - додав він.

Спікер регіонального парламенту Карме Форкаделл заявила, що Каталонія не прийме рішення Мадриду і звинуватила прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя в організації "перевороту".

Керівники Каталонії стверджують, що вони не приймуть прямого управління Мадрида і кажуть, що вони та їхні прихильники намагатимуться протистояти іспанському уряду, коли настане час відсторонювати їх з посади.

Нагадаємо, уряд Іспанії вирішив відсторонити від влади главу каталонського уряду Карлеса Пучдемона та весь його кабінет. Крім того, Мадрид виступає за проведення позачергових виборів не пізніше ніж за півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.