Литва внесла до "списку Магнітського" 44 особи, здебільшого росіян

Четвер, 23 листопада 2017, 17:14

Сейм Литви проголосував за включення 44 осіб до переліку осіб з забороною в’їзду в країну, передбаченого так званим "законом Магнітського".

Про це повідомляє видання Diena.

За відповідну резолюцію проголосували 83 депутати, жоден парламентар не голосував проти, один – утримався.

"Цією резолюцією я хочу закликати уряд включити у чорний список осіб, які особливо доклалися до вбивства Сергія Магнітського. Тоді у нас дійсно буде список Магнітського" - заявив депутат-консерватор Габріелюс Ландсбергіс.

У список включені в основному громадяни РФ, у тому числі глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін, заступник голови Слідчого комітету при МВС генерал-майор Олег Логунов, судді Олена Сташина, Олексій Криворучко, Світлана Ухналева, Сергій Подопригоров та інші особи.

В той же час голова комітету у закордонних справах Сейму Юозас Брянатоніс зауважив, що всі перераховані в списку люди вже внесені в діючий список осіб, яким заборонений в’їзд до Литви.

Нагадаємо, 16 листопада парламент Литви ухвалив так званий "Закон Магнітського", який забороняє в'їзд іноземцям, пов'язаним з корупцією великого масштабу, відмиванням грошей і порушенням прав людини. Литва стала четвертою країною в світі, що прийняла такий закон.

Закон, названий ім'ям Сергія Магнітського, в 2012 році прийняли у США, застосувавши санкції проти російських посадових осіб, пов'язаних з порушеннями прав людини. США заборонили видавати їм візи і заморозили активи, в списку зараз - більше 40 прізвищ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.