Посол ЄС про земельну реформу: не можна віддавати "ласі шматки" олігархам

П'ятниця, 1 грудня 2017, 16:10

Земельна реформа в Україні має бути проведена таким чином, щоб найкращі землі не опинилися у власності іноземних та вітчизняних олігархів, але мораторій на продаж землі треба скасовувати.

Про це заявив у виступі на Всеукраїнському форумі "Громадська асамблея: SMART реформи" голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє "Укрінформ".

"Земельна реформа є одним з п'яти пріоритетів уряду, визначених на початку року, в якій ще не було досягнуто прогресу. Ми знаємо, що це важка сфера. Ми не мусимо починати процес, якщо в результаті найкращі землі опиняться у власності якихось іноземних та інших олігархів. Це все має бути дуже делікатно вирішено", - сказав Мінгареллі.

За словами голови Представництва ЄС в Україні, він розуміє, чому українська влада не поспішає із земельною реформою. Водночас він зауважив, що все одно необхідно "щось зробити, щоб зняти мораторій на продаж землі".

"У вас найкраща сільськогосподарська земля в Європі. Якщо Україна зможе провести цю реформу, тоді відкриється чудовий потенціал для створення добробуту і реформ у сільськогосподарському секторі", - переконаний Мінгареллі.

Він також акцентував, що дуже важливо протягом наступних тижнів ухвалити у другому читанні закон про приватизацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.