Канада зняла обмеження на продаж Україні вогнепальної зброї

Середа, 13 грудня 2017, 17:36

Канада включила Україну у контрольний список країн, згідно з яким знімається обмеження на продаж вогнепальної зброї.

Про це повідомляється в офіційному журналі уряду Канади.

"Контрольний перелік країн, до яких дозволено поставки автоматичної стрілецької зброї (Automatic Firearms Country Control List) доповнено Україною. Цей наказ набирає чинності з дня його реєстрації", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, цей список (Automatic Firearms Country Control List) визначає країни, в які Канада дозволяє своїм внутрішнім виробникам постачати зброю.

В даний час до переліку включено 39 країн, в основному країни-члени НАТО, а також Австралію, Ботсвану, Чилі, Республіку Колумбію, Фінляндію, Ізраїль, Кувейт, Нову Зеландію, Перу, Саудівську Аравію, Республіку Корею та Швецію.

У наказі зазначається, що мета такого кроку - це підтримка двосторонніх відносин між Канадою та Україною, а  також надання канадським експортерам права користуватися дозволом на експорт певних видів забороненої вогнепальної зброї, забороненої зброї та заборонених установок в Україну.

Раніше повідомлялося, що Постійний комітет з національної оборони Канади пропонує уряду підтримати надання Україні летальної зброї, але за умови, що Київ продовжить боротьбу з корупцією на всіх рівнях.

Крім того, комітет запропонував канадському уряду додати Україну до Контрольного переліку країн, до яких дозволено поставки автоматичної стрілецької зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.