Мерії Кишинева повернуть гроші за облізлу ялинку, яку везли з України

фото
Понеділок, 18 грудня 2017, 16:42

Компанія, яка перевозила новорічну ялинку з України в Молдову, поверне мерії Кишинева гроші.

Про це заявила в.о. мера Кишинева Сільвія Раду, повідомляє Realitatea.

За її словами, за невиконання умов договору, буде повернуто 15 тис. леїв (майже 24 тисячі гривень) - повну вартість ялинки та 13 тис. леїв (20 тисяч гривень) - витрати на її транспортування.

В.о. мера наголосила, що випадок з ялинкою повинен стати для міських чиновників уроком, щоб у майбутньому в таких договорах прописувалися більш жорсткі штрафні санкції.

Як повідомлялось, новорічна ялинка, яку встановили у центрі Кишинева вранці 2 грудня, шокувала мешканців столиці Молдови. Дерево, привезене з околиць курорту Буковель в Україні, сильно постраждало при транспортуванні і не відповідало статусу головної ялинки країни.

Фото realitatea.md

За інформацією молдовських ЗМІ, в цьому році в Молдові не вдалося знайти ялинку потрібної висоти, тому її вирішили купити в Україні.

В.о. мера Сільвія Раду пообіцяла встановити нову ялинку за власний кошт. Нову ялинку висотою 19 метрів зрубали в одному з житлових масивів міста на території колишнього дитячого садка.

Нещодавно відсторонений мер Кишинева Дорін Кіртоаке звернувся до європейських структур зі скаргою на виконуючу обов'язки міського голови Сільвію Раду у зв’язку з гучною історією про головну ялинку країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.