Україна звернеться до ПА НАТО через сербських найманців

Вівторок, 19 грудня 2017, 11:19

Українська делегація готує звернення до Парламентської асамблеї НАТО щодо присутності сербських найманців на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фріз.

"Готуємо з цього приводу звернення від нашої делегації до Парламентської асамблеї НАТО. Впевнена, що необхідно звернутись до всіх міжнародних інституцій з інформуванням про ганебний факт участі сербських найманців на боці маріонеток Кремля проти нашої держави", - написала вона, поширивши дані штабу АТО про захід групи сербських найманців-снайперів на донецький напрямок.

Фріз сподівається, що міжнародна спільнота засудить дії сербських найманців.

"А з боку сербської влади до відкритих 45 проваджень проти воюючих сербських найманців на Донбасі додадуть й чергових прихильників "руського миру", зокрема, ватажка Деяна Берича, позивний "Декі",  - додала вона.

Нагадаємо, Служба безпеки України 11 жовтня заявила, що лише на території, підконтрольній угрупованню "ЛНР", від початку конфлікту на Донбасі воювали більш як 300 громадян Сербії.

Посол України у Сербії неодноразово заявляв, що Сербія не реагує на дані щодо участі її громадян у війні на Донбасі.

Натомість прокуратура Сербії заявила, що з кінця 2014 року порушила 45 справ стосовно найманців, які беруть участь у військових конфліктах за кордоном, у тому числі на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.