В ЄС обрали ще 9 історичних місць для присвоєння Знаку європейської спадщини

Вівторок, 5 грудня 2017, 14:11

В ЄС обрали 9 історичних місць, що символізують боротьбу за європейські ідеали, цінності, історію та інтеграцію, для присвоєння їм Знаку європейської спадщини.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

"Напередодні започаткування Європейського року культурної спадщини в 2018 році було відібрано дев'ять місць, які звеличують або символізують боротьбу за європейські ідеали, цінності, історію та інтеграцію, для присвоєння Знаку європейської спадщини", - йдеться у повідомленні.

Так, до 9 історичних місць для надання Знаку європейської спадщини було відібрано: музичні об'єкти культурної спадщини Лейпцигу (Німеччина), Велика синагога на вулиці Дохань (Угорщина), форт Cadine (Італія), церква Яворца (Словенія); колишній концентраційний табір Нацвейлер-Штрутгоф та пов'язані з ним табори (Франція та Німеччина); Сигітська в’язниця - меморіал жертв комуністичних репресій (Румунія); колишня вугільна шахта Буа-дю-Казьє (Бельгія); село Шенген (Люксембург) та Маастрихтський договір (Нідерланди).

Незалежна група, створена Єврокомісією, відібрала нові місця серед 25, попередньо відібраних за участю держав-членів ЄС.

Тепер вони будуть додані до загального числа з 38 місць, обраних для присвоєння Знаку європейської спадщини. Комісія офіційно оголосить ці об'єкти в лютому 2018 року, а церемонія вручення відбудеться в березні 2018 року.

Зазначимо, що Знак європейської спадщини (European Heritage Label) присвоюється Європейським Союзом будівлям, документам, музеям, архівам, пам'ятникам або подіям, які розглядаються як віхи у творенні сучасної Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.