Лідер ХАМАС закликав до нової інтифади через рішення США щодо Єрусалима

Четвер, 7 грудня 2017, 12:34

Лідер "Ісламського руху спротиву" (ХАМАС) Ісмаїл Ханія заявив, що рішення США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю є "оголошенням війни проти палестинців" і закликав до нової "інтифади" (повстання).

Про це повідомляє AL Jazeera.

Лідер ХАМАСу, який контролює Сектор Газа, зазначив, що визнання Єруcалима президентом США Дональдом Трампом "вбило" ізраїльсько-палестинський мирний процес.

"Це рішення вбило мирний процес, вбило процес врегулювання. Рішення США - агресія, оголошення війни проти нас, проти мусульманських та християнських святинь в серці Палестини, Єрусалимі", - сказав Ханія.

Він наголосив на тому, що палестинці вважають Єрусалим об'єднаним і столицею своєї майбутньої держави. "Єрусалим, весь Єрусалим, це наш", - сказав він.

Він закликав всі палестинські групи швидко об'єднатись"для того, щоб мати стратегію протистояння окупації та адміністрації США в області політики на палестинських територіях".

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп попри застереження світової спільноти прийняв рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Ізраїль вважає місто Єрусалим своєю неподільною столицею. Ізраїль захопив східну частину міста під час Шестиденної війни в 1967 році та згодом анексував.

Палестинці прагнуть зробити східну частину Єрусалима майбутньою столицею власної держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.