Екс-глава уряду Каталонії Артур Мас залишив посаду лідера сепаратистської партії

Середа, 10 січня 2018, 10:19

Колишній глава уряду Каталонії Артур Мас оголосив про свою відставку з поста президента сепаратистської партії PDeCAT (Європейська демократична партія Каталонії).

Про це повідомляє The Financial Times.

Артур Мас, один з рушіїв каталонського руху за незалежність, залишив пост лідера, заявивши, що хоче звільнити місце для нових лідерів сепаратистів і зосередитися на серії особистих юридичних битв.

Мас заявив, що успіх сепаратистських партій на виборах в грудні означає, що необхідні нові люди, щоб "реалізовувати майбутній проект" для регіону.

"Результат, отриманий 21 грудня, був дуже хорошим. Замість того, щоб знизити наші очікування, ми їх збільшили", - сказав він в Барселоні. "Новий етап потребує нового керівництва".

Видання відзначає, що відставка Маса може мати серйозні політичні наслідки для Каталонії, де ведуться дебати щодо того, наскільки екстремально\помірковано слід проводити рух за незалежність автономії.

Мас, який був лідером регіону в період з 2010 по 2016 роки, вважався відносно поміркованим політиком, який закликавши членів партії не здійснювати кроків до одностороннього впровадження незалежності.

На його думку, каталонські політики мають прийняти довгострокову перспективу у цьому питанні.

Нагадаємо, 21 грудня відбулися дострокові вибори до регіонального парламенту Каталонії. Партії, що підтримують незалежність автономії, зберегли абсолютну більшість.

Карлес Пучдемон назвав результати виборів перемогою Каталонської республіки над монархією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.